English version English version
ido Budapest: , Toronto: PEI/Halifax:

Fontos linkek

Az utazás naplója

PEI

Próbálok egy kicsit többet írni, mint szoktam, ami azért nem egyszerű, mert egyrészt továbbra sincs időm a blogba írogatni, annyi a program, másrészt nagyon rossz itt a net... A wifi nem megy, a telefonos net meg drága és lassú... Azért olvassatok tovább! :)

Szóval kedden érkeztünk a Szigetre. Repülővel mentünk Halifaxig, ott béreltünk autót. A gép dél körül szállt le, kettő körül indultunk a kocsikkal a városba enni. Kicsit megcsúsztunk az ebéddel, fél 6 körül indultunk el Halifaxból PEI-ra. Jobb lett volna fényes nappal érkezni, de végül csak napnyugta környékén, este 9 előtt értünk a Confederation Bridge-hez. Na itt már kellően izgult mindenki. :) A híd 21 km hosszú, durva... Sajnos alig lehet róla lelátni, magas betonfallal van körbevéve a két oldala az útnak. Kicsit megálltunk a turisztikai információs központban, majd folytattuk az utat. A szállásra, Cavendish-be picivel este 10 óra előtt értünk.

Aztán másnap, szerdán végre napfénynél is megszemlélhettük, hová jöttünk... A szállás király, a sziget leírhatatlanul szép... De tényleg. Olyan gyönyörű minden, hogy eláll az ember lélegzete... Az óceán kék, az ég is szép kék, a fű gyönyörű zöld, a föld meg tényleg vörös. :) Olyan utakon járunk! Dombra fel, majd le, majd megint fel, majd le, élmény a vezetés! :)

Íme pár fotó az érkezés napjáról, a szállásunkról, az óceánról.

A híd felé
Ez már PEI
Orwell Corner, Jasper háza
Az óceán a szállásunkról
A házunk
Autóút a szigeten
Autóút a szigeten

vissza az összes naplóbejegyzéshez


© 2007-2024. Zso.lt web solutions Minden jog fenntartva. Toronto skyline photo by courtesy of dviousto.